19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Kuře na houbách

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
hlíva ústřičná 250 g
slanina (špek) 40 g
drcený kmín
hladká mouka 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme hlívu a orestujeme. Kuřecí stehna osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, vsypeme orestovanou hlívu, podlijeme šálkem vroucí vody a pečeme při teplotě 180 - 190° asi hodinu a čtvrt. Měkké kuře vyjmeme, do výpeku vlijeme záklechtku z mouky a kuřecího vývaru (nebo vody) a povaříme. Můžeme dochutit kouskem bujónu. Vrátíme zpět kuřecí stehna, prohřejeme a podáváme s rýží přelité houbovou omáčkou.

Tip:
Můžeme použít jakékoliv hříbky nebo žampióny.


 


RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)

Postup: Hovězí maso - použijeme zadní, kýtu (vrchní nebo spodní šál), ořech nebo klidně... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...